Krevety s fenyklem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 113 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 4 g
- Sodík 1059 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 113 mg
- Draslík 110.3 mg
- Vláknina 3409.5 mg
- Vitamín A 3409.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety vsypeme do hrnce, zalijeme vroucí vodou, lehce osolíme a vaříme zvolna zhruba 4 minuty. Poté je scedíme, necháme okapat, vychladnout, nakrájíme je na menší kousky, zakapeme polovinou citronové šťávy a promícháme. Očištěný křen nastrouháme na jemno, fenyklovou nať a lístky zeleného čaje posekáme, citronovou kůru strouháme na jemném struhadle. Do smetany vmícháme křen, fenykl, kůru, čaj, promícháme, nalijeme na krevety, podle chuti osolíme, opepříme, rozdělíme do misek a podáváme.