Pečené křepelka v octové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 23 g
- Sodík 491 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 146.3 mg
- Draslík 632.8 mg
- Vláknina 4709 mg
- Vitamín A 4709 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a osušíme křepelky, osolíme, opepříme. Do břicha jim vložíme tymián, petržel a sepneme je párátkem.
-
2
V pekáči rozehřejeme olej, křepelky na něm po všech stranách opečeme.
-
3
Přilijeme do pekáče vývar a balzamikový ocet, poté pekáč přikryjeme poklicí, pečeme 15 minut při střední teplotě. Během pečení křepelky přeléváme šťávou, následně je vyjmeme. Ještě před podáváním do omáčky zašleháme zbytek másla.