Rajčata plněná ovčím sýrem a kapary s paprikovou a bílou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Mandle
  • 400 g Rajčata
  • 250 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 2 g Sůl
  • 50 g Kapary
  • 150 g Rajčata žlutá
  • 2 ks Bazalka
  • 3 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř růžový mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 601.3 mg
  • Vláknina 10539.8 mg
  • Vitamín A 10539.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84 mg
  • Vitamín E 6.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oddělíme asi 4 lžíce sýra, zbytek v misce smícháme se špetkou soli, růžovým pepřem a nadrobno nasekanou bazalkou. Menší nebo cherry rajčata omyjeme a odstraníme zaschlé stonky. Na spodní straně nařízneme slupku do tvaru křížku. Několik vteřit spaříme vroucí vodou a zchladíme v ledové vodě. Oloupeme slupky, skrojíme vrchní části a dužinu vydlabeme. Pomocí lžičky rajčata naplníme sýrovou směsí. Naskládáme do pánve a v troubě předehřáté na 190 °C zapečeme cca 5 minut, až se sýr začne rozpouštět.

  • 2

    Zbylý sýr použijeme na bílou omáčku. Smícháme ho s olivovým olejem, 2 lžícemi vroucí vody a nasekanými kapary. Mírně osolíme a krátce prošleháme metličkou.

  • 3

    Připravíme červenou omáčku. Papriky omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a nasucho je krátce opečeme na grilu dohněda. Přemístíme do misky, zakryjeme fólií a necháme chladnout. Poté oloupeme a v mixéru rozmixujeme dohladka. Osolíme dle chuti, zakápneme olejem a mírně opepříme. Oloupané mandle nasucho opražíme v pánvi do zlatavé barvy.

  • 4

    Na vyhřáté talíře rozdělíme vždy 3-4 rajčata, dozdobíme bílou a červenou omáčkou, posypeme mandlemi a můžeme zakápnout bylinkovým olejem.

Komentáře k receptu