Pečené jehněčí kotlety s mozzarellou a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo bylinkové
  • 150 g Mozzarella
  • 800 g Jehněčí kotlety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 898 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 549 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 161.6 mg
  • Draslík 741.8 mg
  • Vláknina 1015.8 mg
  • Vitamín A 1015.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso důkladně očistíme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme a po kosti prořízneme tak, abychom mohli vložit rajčata a mozzarellu nakrájené na plátky. Přemístíme do zapékací mísy, poklademe bylinkovým máslem a v troubě předehřáté na 170 °C zapečeme cca 12-15 minut.

  • 2

    Po vyjmutí z trouby pokrm rozdělíme na talíře, dozdobíme čerstvou bazalkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu