Pečené jehněčí kotlety s mozzarellou a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 898 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 78 g
- Sodík 549 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 161.6 mg
- Draslík 741.8 mg
- Vláknina 1015.8 mg
- Vitamín A 1015.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso důkladně očistíme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme a po kosti prořízneme tak, abychom mohli vložit rajčata a mozzarellu nakrájené na plátky. Přemístíme do zapékací mísy, poklademe bylinkovým máslem a v troubě předehřáté na 170 °C zapečeme cca 12-15 minut.
-
2
Po vyjmutí z trouby pokrm rozdělíme na talíře, dozdobíme čerstvou bazalkou a ihned podáváme.