Rybíz jako brusinky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 65 g Cukr krupice
  • 3 ks Hřebíček
  • 3 ks Skořice celá
  • 1 l Voda pitná
  • 2.5 dl Ocet kvasný lihový
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 1 kg Rybíz červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 118 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 328.5 mg
  • Vláknina 21446.6 mg
  • Vitamín A 21446.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralý červený rybíz očistíme, dobře promyjeme v sítu. Rybíz přelijeme 1 l vroucí vody a necháme ho okapat. Poté ho dáme do hrnce. V míse si rozmícháme 1/4 l vody s 65 g cukru. Když je cukr rozpuštěný, přilijeme 1/4 l octa a nálevem zalijeme rybíz. Ještě přidáme celou skořici, 3 hřebíčky a při mírné teplotě rybíz vaříme 10 minut.

  • 2

    Horkou směs dáme do menších suchých sklenic, dobře je uzavřeme patentovými uzávěry, sklenice převrátíme, zakryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Takto uvařený rybízový kompot použijeme místo brusinek.

Komentáře k receptu