Rybíz jako brusinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 118 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 0 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 328.5 mg
- Vláknina 21446.6 mg
- Vitamín A 21446.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralý červený rybíz očistíme, dobře promyjeme v sítu. Rybíz přelijeme 1 l vroucí vody a necháme ho okapat. Poté ho dáme do hrnce. V míse si rozmícháme 1/4 l vody s 65 g cukru. Když je cukr rozpuštěný, přilijeme 1/4 l octa a nálevem zalijeme rybíz. Ještě přidáme celou skořici, 3 hřebíčky a při mírné teplotě rybíz vaříme 10 minut.
-
2
Horkou směs dáme do menších suchých sklenic, dobře je uzavřeme patentovými uzávěry, sklenice převrátíme, zakryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Takto uvařený rybízový kompot použijeme místo brusinek.