Hrášek zapečený s mletým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 988 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 66 g
- Sodík 250 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 252.6 mg
- Draslík 322.3 mg
- Vláknina 13039.8 mg
- Vitamín A 13039.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži propláchneme a necháme okapat. Opečeme ji na rozehřátém oleji, zalijeme vroucí osolenou vodou a podusíme téměř doměkka.
-
2
Hrášek zalijeme vodou a podusíme.
-
3
Maso umeleme, smícháme s hráškem a rýží, osolíme, promícháme a vložíme do tukem vymazaného pekáče.
-
4
Směs zalijeme vejci rozkvedlanými v mléce a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme v troubě.
-
5
Podáváme se zeleninovým salátem.