Grilované vepřové kotlety se švestkami
Suroviny
- 90 g Džem švestkový
- 800 g Kapusta hlávková
- 800 g Vepřové kotlety
- 60 ml Voda pitná
- 60 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
- 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
- 1 ks Chilli paprička
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Ocet jablečný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 639 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 35 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 138 mg
- Draslík 1610.9 mg
- Vláknina 8420.8 mg
- Vitamín A 8420.8 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 244.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chilli papričku očistíme, zbavíme semen a nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Z kapusty odstraníme zvadlé listy, rozpůlíme ji, vykrojíme košťál a kapustu nakrájíme na širší nudličky. Nudličky opláchneme a necháme okapat. Rošt potřeme olejem. V rendlíku rozehřejeme švestkový džem se sójovou omáčkou s mletým novým kořením a cayenským pepřem.
-
2
Maso očistíme a grilujeme zhruba 8 minut. Během grilování maso obracíme a potíráme švestkovou omáčkou.
-
3
V mezičase smícháme ocet s vodou, solí a mletým černým pepřem. V rendlíku osmažíme chilli papričku s česnekem, vmícháme kapustu, zalijeme octem a zhruba 5 minut dusíme za občasného míchání. Na závěr kapustu odkryjeme a tekutinu necháme vydusit.
-
4
Grilované kotlety podáváme s kapustou.