Grilované vepřové kotlety se švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Džem švestkový
  • 800 g Kapusta hlávková
  • 800 g Vepřové kotlety
  • 60 ml Voda pitná
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Ocet jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 639 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 138 mg
  • Draslík 1610.9 mg
  • Vláknina 8420.8 mg
  • Vitamín A 8420.8 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 244.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chilli papričku očistíme, zbavíme semen a nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Z kapusty odstraníme zvadlé listy, rozpůlíme ji, vykrojíme košťál a kapustu nakrájíme na širší nudličky. Nudličky opláchneme a necháme okapat. Rošt potřeme olejem. V rendlíku rozehřejeme švestkový džem se sójovou omáčkou s mletým novým kořením a cayenským pepřem.

  • 2

    Maso očistíme a grilujeme zhruba 8 minut. Během grilování maso obracíme a potíráme švestkovou omáčkou.

  • 3

    V mezičase smícháme ocet s vodou, solí a mletým černým pepřem. V rendlíku osmažíme chilli papričku s česnekem, vmícháme kapustu, zalijeme octem a zhruba 5 minut dusíme za občasného míchání. Na závěr kapustu odkryjeme a tekutinu necháme vydusit.

  • 4

    Grilované kotlety podáváme s kapustou.

Komentáře k receptu