Jehněčí kotlety s vinnou rybízovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cukr krupice
  • 250 g Rybíz červený
  • 600 g Jehněčí kotlety
  • 250 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1.5 kávová lžička Kmín římský
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 778.5 mg
  • Vláknina 8057.5 mg
  • Vitamín A 8057.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umixujeme koriandr, kmín, skořici, papriku a pepř. Maso očistíme, opláchneme a osušíme. Polovinu směsi koření vetřeme do kotlet a maso zhruba 8 minut grilujeme po obou stranách dozlatova, poté držíme na teple.

  • 2

    Zbylou směs koření vsypeme do kastrolu s vínem, rybízem a cukrem. Omáčku vaříme za častého míchání asi 15 minut do zhoustnutí.

  • 3

    Kotlety podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu