Jehněčí kotlety s vinnou rybízovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 22 g
- Sodík 93 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 778.5 mg
- Vláknina 8057.5 mg
- Vitamín A 8057.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Umixujeme koriandr, kmín, skořici, papriku a pepř. Maso očistíme, opláchneme a osušíme. Polovinu směsi koření vetřeme do kotlet a maso zhruba 8 minut grilujeme po obou stranách dozlatova, poté držíme na teple.
-
2
Zbylou směs koření vsypeme do kastrolu s vínem, rybízem a cukrem. Omáčku vaříme za častého míchání asi 15 minut do zhoustnutí.
-
3
Kotlety podáváme přelité omáčkou.