Krůtí stehna na česneku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 50 g Tymián čerstvý
  • 50 g Rozmarýn čerstvý
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Krůtí stehna
  • 4 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 627 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 177.5 mg
  • Draslík 1239 mg
  • Vláknina 12094 mg
  • Vitamín A 12094 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá stehna osolíme a opepříme. Na pekáč vlijeme olej a prudce opečeme po všech stranách.

  • 2

    Předehřejeme si troubu na 160 °C. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme je nadrobno. Nadrobno nasekáme také tymián a rozmarýn. Rajčata oloupeme, odstraníme semínka a dužninu nakrájíme na kostičky. Cibuli, česnek, rajčata, tymián a rozmarýn přidáme ke stehnům a vše zalijeme drůbežím vývarem. Vložíme pekáč do trouby a pečeme 70 minut. Jakmile se maso odděluje od kosti, jsou stehna dobře udělaná a vyjmeme je z pekáče. Omáčku z pekáče prolisujeme přes síto a přelijeme s ní hotová stehna.

Komentáře k receptu