Slepice vařená se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 48 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 148 mg
- Draslík 618.3 mg
- Vláknina 4918.3 mg
- Vitamín A 4918.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou slepici vložíme do velkého hrnce a zalijeme ji vodou. Oškrábeme mrkev, petržel a celer a nakrájíme je na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
-
2
Slepici přivedeme k varu. Odebereme pěnu z povrchu vody a přidáme ke slepici nakrájenou zeleninu včetně cibule. Osolíme, opepříme a přidáme do hrnce ještě tymián. Vaříme 2,5 hodiny. Pak vpíchneme vidličku do vnitřní strany slepičího stehna. Pokud z něj vytéká šťáva, je to znamení, že je uvařená.
-
3
Slepici vyndáme, rozporcujeme a servírujeme jako dietní jídlo.