Rizoto základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 9 g
- Sodík 788 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 3.3 mg
- Draslík 162 mg
- Vláknina 1552.5 mg
- Vitamín A 1552.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej vlijeme do kastrolu, rozpálíme a osmahneme na něm nasekanou šalotku a česnek. Přisypeme propranou rýži, kterou také zlehka orestujeme.
-
2
Zalijeme částí vývaru, přidáme máslo a za občasného míchání vaříme. Vývar přidáváme postupně po částech vždy, když se tekutina vyvaří. Takto postupujeme cca 15-20 minut, až je rýže hotová. Ihned podáváme.