Rizoto základní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže Arborio
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Šalotka
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 788 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 3.3 mg
  • Draslík 162 mg
  • Vláknina 1552.5 mg
  • Vitamín A 1552.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej vlijeme do kastrolu, rozpálíme a osmahneme na něm nasekanou šalotku a česnek. Přisypeme propranou rýži, kterou také zlehka orestujeme.

  • 2

    Zalijeme částí vývaru, přidáme máslo a za občasného míchání vaříme. Vývar přidáváme postupně po částech vždy, když se tekutina vyvaří. Takto postupujeme cca 15-20 minut, až je rýže hotová. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu