Salát z hrušek, sýra a salátu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 41 g
- Sodík 775 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 618.5 mg
- Vláknina 12125.3 mg
- Vitamín A 12125.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat. Vlašské ořechy nasekáme nahrubo. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince, hrušky nakrájíme na měsíčky a zakapeme citronovou šťávou. Kerblík nasekáme najemno. Na zálivku smícháme olej s octem, solí a cukrem.
-
2
Mísu vyložíme listy salátu, vložíme hrušky, vlašské ořechy a sýr, který rozdrobíme. Směs přelijeme zálivkou, zasypeme kerblíkem a před podáváním necháme vychladit.