Salát z hrušek, sýra a salátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 80 g Ořechy vlašské
  • 150 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 150 g Salát kadeřavý
  • 300 g Hrušky
  • 70 ml Olej olivový
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 775 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 618.5 mg
  • Vláknina 12125.3 mg
  • Vitamín A 12125.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat. Vlašské ořechy nasekáme nahrubo. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince, hrušky nakrájíme na měsíčky a zakapeme citronovou šťávou. Kerblík nasekáme najemno. Na zálivku smícháme olej s octem, solí a cukrem.

  • 2

    Mísu vyložíme listy salátu, vložíme hrušky, vlašské ořechy a sýr, který rozdrobíme. Směs přelijeme zálivkou, zasypeme kerblíkem a před podáváním necháme vychladit.

Komentáře k receptu