Víno z hrachových lusků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 117 g
- Tuky 1 g
- Sodík 30 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 117 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 427.2 mg
- Vláknina 11931.8 mg
- Vitamín A 11931.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 127.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme lusky a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut. Hrnec odstavíme a přisypeme cukr, droždí, čaj a na kolečka nakrájený citron. Přikryjeme utěrkou a necháme 4 dni stát. Poté víno scedíme, nalijeme do demižonu, uzavřeme kvasnou zátkou a necháme 4 týdny stát.