Víno z hrachových lusků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 2 kávová lžička Čaj černý
  • 1 ks Citrony
  • 5 l Voda pitná
  • 1 kg Cukr krupice
  • 2 kg Hrachové lusky
  • 1 polévková lžíce Droždí sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 117 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 30 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 117 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 427.2 mg
  • Vláknina 11931.8 mg
  • Vitamín A 11931.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 127.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme lusky a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut. Hrnec odstavíme a přisypeme cukr, droždí, čaj a na kolečka nakrájený citron. Přikryjeme utěrkou a necháme 4 dni stát. Poté víno scedíme, nalijeme do demižonu, uzavřeme kvasnou zátkou a necháme 4 týdny stát.

Komentáře k receptu