Humr grilovaný s bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 763 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 15 g
- Sodík 2370 mg
- Bílkoviny 142 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 712.5 mg
- Draslík 2174.7 mg
- Vláknina 3427.8 mg
- Vitamín A 3427.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 11 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vlijeme vodu a osolíme ji. Přidáme do ní tymián, rozmarýn, bobkový list, petržel a přivedeme ji k varu. Vložíme do vody humry a 5 minut povaříme. Pak humry vyjmeme a podélně je rozřízneme. Vyndáme z nich vnitřnosti. Zahřejeme si gril.
-
2
Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Vložíme ho do oleje a olej osolíme a opepříme. Polovinou olejové směsi potřeme rošt na grilování. Humry položíme na rošt rozříznutou plochou dolů. Grilujeme 5 minut. Pak humry obrátíme, potřeme zbytkem olejové směsi a grilujeme dalších 5 minut.