Humr grilovaný s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Petržel - nať
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Humr
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 763 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 2370 mg
  • Bílkoviny 142 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 712.5 mg
  • Draslík 2174.7 mg
  • Vláknina 3427.8 mg
  • Vitamín A 3427.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 11 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme vodu a osolíme ji. Přidáme do ní tymián, rozmarýn, bobkový list, petržel a přivedeme ji k varu. Vložíme do vody humry a 5 minut povaříme. Pak humry vyjmeme a podélně je rozřízneme. Vyndáme z nich vnitřnosti. Zahřejeme si gril.

  • 2

    Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Vložíme ho do oleje a olej osolíme a opepříme. Polovinou olejové směsi potřeme rošt na grilování. Humry položíme na rošt rozříznutou plochou dolů. Grilujeme 5 minut. Pak humry obrátíme, potřeme zbytkem olejové směsi a grilujeme dalších 5 minut.

Komentáře k receptu