Sleď na grilu s česnekem a koriandrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Sleď čerstvý
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Pomeranče
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 280 mg
  • Draslík 27.3 mg
  • Vláknina 508 mg
  • Vitamín A 508 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané sledě opláchneme a osušíme. Osolíme je, opepříme a přidáme koriandr. Česnek oloupeme a nasekáme najemno.

  • 2

    V misce si rozmícháme šťávu vymačkanou z 1 pomeranče a olej. Poté přidáme nasekaný česnek a do vzniklého nálevu vložíme rybu. Necháme 30 minut v chladu marinovat.

  • 3

    Rozehřejeme si gril a sledě opékáme 5 minut po každé straně. Ihned servírujeme.

Komentáře k receptu