Salát z uzeného pstruha
Suroviny
- 50 g Zakysaná smetana
- 150 g Pstruh uzený
- 120 g Hrušky
- 120 g Salát Polníček
- 120 ml Pepř černý mletý
- 40 ml Citronová šťáva
- 40 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Cukr krupice
- 2 špetka Ocet kvasný lihový
- 1 špetka Sůl
- 0.5 polévková lžíce Křen
- 0.5 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 4 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 32.3 mg
- Draslík 460.7 mg
- Vláknina 11153 mg
- Vitamín A 11153 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z uzeného pstruha zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. Salát opláchneme, necháme okapat a natrháme na kousky. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince, hrušky nakrájíme na měsíčky a zakapeme citronovou šťávou. Oloupaný křen nastrouháme najemno, osolíme, osladíme a vmícháme ocet a smetanu.
-
2
Na zálivku rozmícháme citronovou šťávu s olejem, solí, cukrem a pepřem. Do servírovací mísy vložíme salát, hrušky, rybu, přelijeme zálivkou, zlehka promícháme a necháme vychladit. Salát podáváme s křenovou omáčkou.