Pečená divoká kachna na cibuli s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 300 g Hříbky čerstvé
  • 1.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 6 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 ks Nové koření celé
  • 1 ks Kachna divoká
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 36.2 mg
  • Draslík 487.4 mg
  • Vláknina 6818.2 mg
  • Vitamín A 6818.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a vykuchanou kachnu omyjeme, osušíme a celou osolíme a okmínujeme. Cibule očistíme, omyjeme, polovinu nakrájíme na kolečka a vložíme ji do kachny. Druhou polovinu cibule si odložíme. Očištěné hříbky omyjeme a rozkrájíme podle velikosti podélně na poloviny nebo čtvrtky.

  • 2

    V pekáči si rozpálíme máslo a druhou polovinu cibule zpěníme. Vložíme na ni kachnu, hřbetem vzhůru, obložíme hříbky, které osolíme. Přidáme bobkový list, nové koření a celý barevný pepř. Přilijeme 1-2 dl vody a kachnu pečeme v předehřáté troubě minimálně 1 hodinu. Během pečení kachnu poléváme výpekem a obracíme ji, aby byla dozlatova opečená z každé strany. Přibližně 15 minut před dopečením kachnu potřeme medem.

  • 3

    Upečenou kachnu rozporcujeme, polijeme výpekem, obložíme cibulí, hříbky a servírujeme.

Komentáře k receptu