Slepice po irsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 52 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 92.5 mg
- Draslík 849 mg
- Vláknina 8000.9 mg
- Vitamín A 8000.9 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 102.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou slepici zbavíme konců křídel, úplně ji vykostíme a maso nakrájíme na 4-5 cm kousky. Oloupeme cibule, přepůlíme je a nakrájíme na půlkolečka a oloupaný česnek na kousky.
-
2
Ve velkém hrnci uvedeme do varu asi 1 l vody, vložíme slepici, cibuli, česnek, sůl a pepř a vaříme.
-
3
Mezitím očistíme, oloupeme a na kostky nakrájíme brambory, celer, mrkev a petržel. Půlku kapusty zbavíme košťálů, nakrájíme ji na proužky.
-
4
Asi po hodině varu ke slepici do hrnce přidáme nakrájené brambory se zeleninou a vše vaříme doměkka a nahusto.
-
5
Petrželovou nať nasekáme nadrobno.
-
6
Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme ho posypaný sekanou petrželkou.