Jehněčí salát s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso
  • 250 g Rajčata
  • 100 g Petržel - nať
  • 120 g Cibulka jarní
  • 90 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 620.8 mg
  • Vláknina 6647.8 mg
  • Vitamín A 6647.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1189.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osolíme a opeříme. Zeleninu omyjeme a pokrájíme na menší kusy, rajčata rozpůlíme.

  • 2

    Pánev rozpálíme s 1 lžící oleje a porce masa na něm osmažíme po dobu cca 10 minut. Poté maso z pánve vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme odpočinout. Do salátové mísy dáme všechnu zeleninu. Zbytek oleje smícháme s hořčicí a medem. K zelenině vmícháme kousky pokrájeného masa, zalijeme dresinkem, osolíme a opepříme. Servírujeme horké.

Komentáře k receptu