Jehněčí salát s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 38 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 620.8 mg
- Vláknina 6647.8 mg
- Vitamín A 6647.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1189.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osolíme a opeříme. Zeleninu omyjeme a pokrájíme na menší kusy, rajčata rozpůlíme.
-
2
Pánev rozpálíme s 1 lžící oleje a porce masa na něm osmažíme po dobu cca 10 minut. Poté maso z pánve vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme odpočinout. Do salátové mísy dáme všechnu zeleninu. Zbytek oleje smícháme s hořčicí a medem. K zelenině vmícháme kousky pokrájeného masa, zalijeme dresinkem, osolíme a opepříme. Servírujeme horké.