Vařená čekanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 21 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 352.8 mg
- Vláknina 11650 mg
- Vitamín A 11650 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Puky čekanky vložíme do hrnce s osolenou vodou. Podle vlastní chuti přidáme vymačkanou citrónovou šťávu. Puky čekanky vaříme 30-35 minut.
-
2
Měkkou čekanku scedíme, necháme okapat. Potom rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci polijeme rozpáleným máslem, povrch ještě posypeme solí a podáváme.