Vařená čekanka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 600 g Čekanka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 352.8 mg
  • Vláknina 11650 mg
  • Vitamín A 11650 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Puky čekanky vložíme do hrnce s osolenou vodou. Podle vlastní chuti přidáme vymačkanou citrónovou šťávu. Puky čekanky vaříme 30-35 minut.

  • 2

    Měkkou čekanku scedíme, necháme okapat. Potom rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci polijeme rozpáleným máslem, povrch ještě posypeme solí a podáváme.

Komentáře k receptu