Lyonské brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 21 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 1090.4 mg
- Vláknina 13599.8 mg
- Vitamín A 13599.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce a oloupeme. Vychladlé nakrájíme na plátky, osolíme a osmažíme na polovině dávky másla.
-
2
Na zbylém másle osmahneme na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme k ní osmažené brambory, opepříme je, osolíme a posypeme nasekanou petrželovou natí.