Lyonské brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 1090.4 mg
  • Vláknina 13599.8 mg
  • Vitamín A 13599.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce a oloupeme. Vychladlé nakrájíme na plátky, osolíme a osmažíme na polovině dávky másla.

  • 2

    Na zbylém másle osmahneme na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme k ní osmažené brambory, opepříme je, osolíme a posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu