Česnekový báč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 9 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 8.4 mg
- Draslík 710.5 mg
- Vláknina 9251.8 mg
- Vitamín A 9251.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané a omyté brambory jemně nastrouháme do mísy, po chvilce z brambor scedíme přebytečnou vodu, přidáme prolisovaný česnek, sůl, kmín a majoránku.
-
2
Očištěnou a nastrouhanou cibuli osmažíme v pánvi na másle dorůžova, přidáme ji k bramborům a vše důkladně promícháme.
-
3
Pečící plech vytřeme sádlem, bramborové těsto rozetřeme po plechu a pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C dozlatova přibližně 35-40 minut. Báč nakrájíme na čtverce a hned horký podáváme.