Avokádový salát s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 21 g
- Sodík 588 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 467.6 mg
- Vláknina 12862.5 mg
- Vitamín A 12862.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Avokáda oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky, jablka oloupeme, rozkrojíme, vyřízneme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky. Promícháme a pokapeme citronovou šťávou. Do misky nasypeme mleté mandle, osolíme, opepříme, zakápneme jablečným octem, za stálého míchání přiléváme olej, až vznikne zálivka hustá jako majonéza. Tuto zálivku nalijeme na avokáda s jablky, promícháme a posypeme mandlovými lupínky.