Řeřichová polévka s ředkvičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 8 g
- Sodík 851 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 16 mg
- Draslík 730.4 mg
- Vláknina 6082.5 mg
- Vitamín A 6082.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řeřichu a nať z ředkviček omyjeme, posekáme najemno, ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka, brambory očistíme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme řeřichu s ředkvičkovou natí a smažíme asi 3 minuty. Přidáme brambory, osolíme, opepříme, zalijeme vodou a vaříme zhruba 25 minut doměkka. Polévku rozmixujeme, přimícháme smetanu, nalijeme do talířů a posypeme kolečky ředkviček.