Dip z vajec, smetany, jogurtu a zeleniny

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 200 g Jogurt bílý
  • 200 g Okurky nakládané
  • 200 g Řeřicha
  • 80 g Majonéza
  • 500 ml Voda pitná
  • 4 kávová lžička Křen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 73 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 50.8 mg
  • Draslík 102.7 mg
  • Vláknina 846 mg
  • Vitamín A 846 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme ve vodě vajíčka, ty necháme ve studené vodě vychladnout a oloupeme je.

  • 2

    V míse smícháme majonézu, jogurt, křen, na jemno nakrájené okurky a cibuli s kapary. Směs důkladně promícháme a nakonec přidáme najemno posekanou řeřichu s kousky nakrájeného vajíčka. Podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme ihned, nebo po krátkém vychlazení.

Komentáře k receptu