Kuře Arroz-polo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 150 g Rýže loupaná
  • 350 ml Vývar drůbeží
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Šafrán
  • 1.2 kg Kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 783 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 585 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 429.4 mg
  • Vláknina 2055.1 mg
  • Vitamín A 2055.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře rozporcujeme, vykostíme, naklepeme a osolíme.

  • 2

    V kastrole rozehřejeme máslo, vložíme porce kuřete, dorůžova je opečeme, opečené přeložíme do jiné nádoby a udržujeme v teple.

  • 3

    Na tuku zpěníme velkou nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list, chilli a špetku šafránu, vrátíme opečené maso, zalijeme 100 ml drůbežího vývaru, osolíme a na mírném ohni dusíme 20 minut téměř doměkka. Pak vyndáme maso a bobkový list, přidáme vypranou rýži, navrch vrátíme opečené porce kuřete a zalijeme zbylým drůbežím vývarem. Přiklopíme pokličkou a v troubě předehřáté na 170°C dusíme 20 minut.

  • 4

    Hotové porce masa přemístíme na talíře, rýži vidličkou načechráme a rozdělíme k masu.

Komentáře k receptu