Jahody s medem a mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Jahody zahradní
  • 30 g Med včelí
  • 5 g Máta
  • 30 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 91 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 231.9 mg
  • Vláknina 5180.4 mg
  • Vitamín A 5180.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody omyjeme, osušíme a podélně rozkrojíme napůl. Lístky máty otrháme a posekáme najemno. Do mísy nalijeme citronovou šťávu, přidáme med, dobře rozmícháme, přisypeme jahody, promícháme, aby se jahody obalily medovou šťávou a nakonec posypeme mátou.

  • 2

    Jahody před podáváním vychladíme v lednici.

Komentáře k receptu