Jehněčí frikandely s ovčím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 37 g
- Sodík 976 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 179.8 mg
- Vláknina 2486.2 mg
- Vitamín A 2486.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1663.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli, petrželovou nať a mátu nasekáme najemno a vložíme do mísy. Přidáme mleté jehněčí maso, sůl a pepř, důkladně prohněteme. Hmotu rozdělíme na 4 díly, z každého vytvarujeme kouli. Do středu koule vyhloubíme důlek, do kterého vložíme kostku sýru. Otvor zakryjeme a kouli znovu pečlivě vytvarujeme. Grilujeme 15 minut ze všech stran za častého otáčení, až mají frikandely zlatavou barvu, potom přemístíme na okraj grilu a necháme 5 minut dopéct.