Hovězí steaky s citronovo-tymiánovou marinádou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 5 g
- Sodík 143 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 63 mg
- Draslík 545.5 mg
- Vláknina 236.3 mg
- Vitamín A 236.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme na jeden a půl až dva centimetry silné steaky, které naklepeme, potřeme částí oleje, opepříme a osolíme.
-
2
Steaky vložíme do rozpálené pánve bez oleje a opekáme je z každé strany nejprve 3 minuty a potom ještě 1 minutu.
-
3
V míse promícháme oloupané, prolisované stroužky česneku, zbylý olej, citronovou šťávu, pepř s sůl.
-
4
Opečené maso dáme do připravené marinády a necháme z každé strany 4 minuty marinovat. Potom steaky nakrájíme šikmo přes vlákna na plátky a podáváme.