Kuřecí prsa s plátky pomerančů a praženými mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Kuřecí prsa
  • 50 g Mandle
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr krupice
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 623 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 413 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 156 mg
  • Draslík 987 mg
  • Vláknina 7889 mg
  • Vitamín A 7889 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.7 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsíčka omyjeme, zbavíme kostí, přepůlíme, naklepeme a osolíme. Spaříme a oloupeme mandle a potom je na suché pánvi opražíme dorůžova. Oloupeme pomeranče a nakrájíme je na silnější plátky, jádra odstraníme. Na pánvi rozpustíme cukr na karamel, zalijeme suchým bílým vínem, citrónovou šťávou a svaříme na hustou omáčku, ve které nahřejeme plátky pomerančů. Vše udržujeme v teple.

  • 2

    Osolená kuřecí prsíčka vložíme na pánev s rozpáleným máslem a po každé straně je 5 minut opékáme. Opečená prsíčka přendáme na ohřáté talíře. Do výpeku nalijeme 2 lžíce vody, přisolíme, povaříme a přelijeme přes opečené maso.

  • 3

    Takto upravená prsíčka poklademe plátky pomerančů s karamelovou omáčkou a posypeme je praženými mandlemi.

Komentáře k receptu