Kuřecí prsa s plátky pomerančů a praženými mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 36 g
- Sodík 413 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 156 mg
- Draslík 987 mg
- Vláknina 7889 mg
- Vitamín A 7889 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.7 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsíčka omyjeme, zbavíme kostí, přepůlíme, naklepeme a osolíme. Spaříme a oloupeme mandle a potom je na suché pánvi opražíme dorůžova. Oloupeme pomeranče a nakrájíme je na silnější plátky, jádra odstraníme. Na pánvi rozpustíme cukr na karamel, zalijeme suchým bílým vínem, citrónovou šťávou a svaříme na hustou omáčku, ve které nahřejeme plátky pomerančů. Vše udržujeme v teple.
-
2
Osolená kuřecí prsíčka vložíme na pánev s rozpáleným máslem a po každé straně je 5 minut opékáme. Opečená prsíčka přendáme na ohřáté talíře. Do výpeku nalijeme 2 lžíce vody, přisolíme, povaříme a přelijeme přes opečené maso.
-
3
Takto upravená prsíčka poklademe plátky pomerančů s karamelovou omáčkou a posypeme je praženými mandlemi.