Pikantní salát z červeného zelí s červeným vínem
Suroviny
- 650 g Zelí hlávkové červené
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 3 ks Šalotka
- 1 dl Víno červené
- 2.5 polévková lžíce Cukr krupice
- 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 6 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 888.6 mg
- Vláknina 7278.3 mg
- Vitamín A 7278.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 104.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Menší hlávku červeného zelí očistíme, rozkrojíme na čtvrtky a vykrojíme košťál. Zelí nakrájíme na velmi tenké nudličky a dáme ho hlubší mísy. Šalotky očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a přidáme k zelí. Doložíme sůl, cukr, kmín, pepř, citronovou šťávu a zelí dobře promícháme. Přidáme k němu olivový olej a červené víno a znovu promícháme.
-
2
Salát podáváme vychlazený.