Rosol z rybízu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Cukr krupice
  • 3 kg Rybíz červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 826 mg
  • Vláknina 25800 mg
  • Vitamín A 25800 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 123 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malý talířek dáme do ledničky vychladnout. Omytý rybíz nandáme do sklenic, které dáme do velkého hrnce se studenou vodou. Takto celé pomalu přivedeme k varu a vaříme hodinu. Mezitím občas bobule rozmáčkneme. Poté scedíme přes mušelín a necháme celou noc odkapávat. Ráno tekutinu odměříme a nalijeme do hrnce. Na každých 500 ml šťávý dáme 500 g cukru. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Vyndáme talířek z ledničky, nalijeme na něj tekutinu a dáme na 5 minut zpět do ledničky. Poté zkusíme, zda je hmota ztuhlá. Pokud ne, vaříme dalších 5 minut a proces zopakujeme. Pokud ano, naplníme skleničky a uzavřeme.

Komentáře k receptu