Králičí stehna na houbách
Suroviny
- 800 g Králičí maso
- 60 g Máslo čerstvé
- 30 g Houby sušené
- 120 ml Voda pitná
- 250 ml Vývar drůbeží
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 0.25 kávová lžička Kmín mletý
- 2 špetka Muškátový květ
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 25 g
- Sodík 426 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 894.3 mg
- Vláknina 1537.4 mg
- Vitamín A 1537.4 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná králičí stehna vykostíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Vložíme do misky, osolíme, opepříme a posypeme nasekaným tymiánem. Maso s kořením a solí promícháme. Sušené houby namočíme do vody a necháme bobtnat.
-
2
Králičí maso osmažíme ze všech stran na másle dozlatova. K masu přidáme houby, kmín a chvíli smažíme. Poté podlijeme vodou z hub a vývarem a dusíme pod poklicí na mírném plameni. Po 15 minutách vsypeme muškátový květ, citronovou kůru, citronovou šťávu a sůl. Vše zamícháme a krátce prohřejeme. Podáváme teplé, přelité vypečenou šťávou.