Vepřové plátky na víně s rokfórem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 756 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 56 g
- Sodík 2362 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 120.5 mg
- Draslík 616.7 mg
- Vláknina 794.6 mg
- Vitamín A 794.6 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky masa a smažíme po obou stranách dozlatova. Maso zalijeme vínem a dusíme zvolna asi 40 minut. Maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, do pánve k vínu přilijeme smetanu, přidáme rozdrobený sýr a povaříme, až se sýr rozpustí a omáčka zhoustne.
-
2
Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.