Salát z paprik restovaných s cibulí, česnekem a rozmarýnem
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Paprika červená
- 2 ks Paprika žlutá
- 2 ks Paprika zelená
- 1 ks Cibule
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 107 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 5 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 400.1 mg
- Vláknina 7829.7 mg
- Vitamín A 7829.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 188 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky zbavené stopek a semen nakrájíme na podélné tenké proužky, velkou oloupanou červenou cibuli nakrájíme na osminy, nadrobno nasekáme čerstvý rozmarýn a oloupaný česnek a umeleme pepř.
-
2
Ve velké pánvi na rozehřátém olivovém oleji při vysoké teplotě 3 minuty smažíme cibuli s rozmarýnem. Potom přidáme nakrájené papriky s česnekem, snížíme teplotu a 30 minut restujeme. Když paprika změkne a cibule lehce zkaramelizuje, přilijeme ocet a restujeme ještě 5 minut.
-
3
Hotový salát osolíme, opepříme rozdělíme na talíře a servírujeme.