Sušený celer
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 53 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 1 g
- Sodík 244 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 780 mg
- Vláknina 9600 mg
- Vitamín A 9600 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s vodou přilijeme ocet a přivedeme k varu. Celer omyjeme, oloupeme a rozkrojíme na půlky, které vložíme do vřící vody. Povaříme přibližně 15 minut doměkka. Potom scedíme a necháme okapat, uschnout a vychladnout.
-
2
Potom celer nakrájíme na tenké plátky. Plátky celeru rozložíme na síto a na sluníčku sušíme asi 2 dny. Usušený celer pak jen krátce dosušíme v sušičce.