Japonský nudlový salát
Suroviny
- 250 g Nudle rýžové
- 0.09 kávová lžička Olej olivový
- 2 kávová lžička Zázvor celý
- 6 ks Šalotka
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika červená
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Ocet rýžový
- 2 polévková lžíce Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 5 g
- Sodík 196 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 986.9 mg
- Vláknina 5088.5 mg
- Vitamín A 5088.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velkého hrnce s horkou vodou dáme ploché dlouhé rýžové nudle a necháme je namočené 5-10 minut. Když změknou, slijeme je, propláchneme studenou vodou a vsypeme do větší mísy. Mezitím nastrouháme čerstvý zázvor, nasekáme červené chilli papričky, koriandr a středně velké šalotky. Červenou papriku zbavenou stopky a semen nakrájíme na malé kousky.
-
2
V menší pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujeme chilli papričky se zázvorem, přibližně po dvou minutách zvýšíme teplotu, přidáme kousky papriky a za stálého míchání vše restujeme doměkka. Nakonec přidáme šalotku a ještě 2 minuty smažíme.
-
3
Restovanou směs přesypeme k nudlím, přidáme nasekaný koriandr a dobře promícháme.
-
4
Na dresink metličkou ušleháme zeleninový vývar s limetkovou šťávou, rýžovým octem a sójovou omáčkou, dresink vmícháme do nudlové směsi a hotový salát dáme vychladit.
-
5
Chlazený salát rozdělíme na misky a servírujeme posypaný sezamovými semínky.