Teplý salát s kuřecími plátky v hořčici

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1000 g Kuřecí prsa
  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 100 g Salát ledový
  • 100 g Salát Rosso
  • 100 g Salát Polníček
  • 125 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 6 ks Šalotka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Melasa
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Pažitka
  • 3 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 4 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 3 polévková lžíce Hořčičné semínko
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 1236.1 mg
  • Vláknina 3943.4 mg
  • Vitamín A 3943.4 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kuřecích prsou zbavených kůže nařežeme 8 plátků, vyprané saláty (ledový, Rosso, Polníček) osušíme a natrháme. Opereme a osušíme listy mladého špenátu zbaveného stopek, na plátky nasekáme středně velké šalotky, nadrobno nasekáme pažitku s česnekem a nameleme pepř. Salát se špenátovými listy vložíme do větší mísy.

  • 2

    Na marinádu metličkou ušleháme rozdrcené hořčičné semeno se balsamikovým octem, 3 lžícemi olivového oleje, dijonskou hořčicí, medem, melasou a hnědým třtinovým cukrem, přidáme horkou vodu s česnekem a směs šleháme, až je hladká a hustá. Z hotové marinády odebereme 4 lžíce, které odložíme.

  • 3

    Kuřecí plátky na mělké míse zalijeme zbývající marinádou a promícháme, aby plátky byly marinádou dobře obaleny. Maso v marinádě necháme v chladničce nejméně 4 hodiny rozležet.

  • 4

    Marinované maso vložíme v zapékací míse do trouby předehřáté na 210 °C a při této teplotě ho pečeme 20-25 minut, až je hotové. Upečené plátky nakrájíme na šikmé proužky, osolíme ho a uložíme do tepla.

  • 5

    Dále si připravíme dresink. Červený vinný ocet smícháme se 2 lžícemi extra panenského olivového oleje, marinádou ze zapékací mísy, solí a pepřem, vše našleháme metličkou a asi polovinu promícháme se salátem a špenátovými listy. K salátové směsi přidáme pažitku se šalotkou a salátový základ znovu dobře promícháme.

  • 6

    Odloženou marinádu se zbytkem dresinku v malém rendlíku uvedeme do varu, asi 5 minut vaříme, hotovou omáčku potom stáhneme z plotny.

  • 7

    Na talíře rozdělíme salátový základ a na něj navršíme proužky kuřecího masa.

  • 8

    Servírujeme přelité převařenou omáčkou.

Komentáře k receptu