Kuřecí salát s paprikou, pomerančem a řapíkatým celerem
Suroviny
- 400 g Kuřecí maso vařené
- 150 ml Jogurt bílý
- 2 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 2 ks Pomeranče
- 2 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Salát římský
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Majonéza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 15 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 5.4 mg
- Draslík 499 mg
- Vláknina 8997.8 mg
- Vitamín A 8997.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 101.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené kuřecí maso nakrájíme na malé kostky a dáme do mísy. Nad miskou oloupeme pomeranče včetně blan, které oddělují dílky, a dužinu nakrájíme na malé kousky, vykapanou šťávu zachytíme. Dále na kousky nakrájíme řapíkatý celer a jarní cibulky, na proužky žlutou papriku zbavenou stopky a semen, nasekáme čerstvou petrželovou nať a umeleme pepř. Vypraný a osušený římský salát rozebereme na jednotlivé listy.
-
2
Do misky s masem přidáme pomerančovou dužinu, celer a cibulku s paprikou, směs osolíme, okořeníme pepřem a dobře promícháme.
-
3
Na dresink metličkou ušleháme jogurt a majonézu s medem, zachycenou pomerančovou šťávou a nasekanou petrželovou natí.
-
4
Salát servírujeme na talířích, vyložených listy římského salátu, přelitý jogurtovým dresinkem.