Smažené lupínky z batátů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1369 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 150 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 197.3 mg
- Vláknina 2250 mg
- Vitamín A 2250 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 14.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na tenké lupínky. Smažíme ve fritovacím hrnci při teplotě 180°C zhruba 3 minuty. Okapané lupínky necháme okapat na ubrousku, prochladlé osolíme a podáváme.