Kalábrijský bramborový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 9 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1136.6 mg
- Vláknina 15979.7 mg
- Vitamín A 15979.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné velké brambory vaříme v osolené vodě ve slupce 15-20 minut. Když jsou měkké, necháme je vychladnout, oloupeme je, nakrájíme na tenké plátky a dáme do větší mísy. Na plátky dále nakrájíme velké oloupané červené cibule a větší tvrdá rajčata. Ze stonků otrháme bazalkové lístky a nameleme pepř.
-
2
Cibulová kolečka necháme 30 minut máčet ve studené vodě, pak je scedíme a necháme okapat.
-
3
Do mísy s nakrájenými bramborami přidáme cibuli, rajčata, bazalku a oregano, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme. Dále přilijeme olivový olej s červeným vinným octem, znovu promícháme a necháme půl hodiny v chladnu rozležet.
-
4
Hotový salát rozdělíme na dezertní misky a servírujeme.