Kalábrijský bramborový salát

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 4 ks Brambory
  • 3 ks Cibule
  • 8 ks Rajčata
  • 1.5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1136.6 mg
  • Vláknina 15979.7 mg
  • Vitamín A 15979.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné velké brambory vaříme v osolené vodě ve slupce 15-20 minut. Když jsou měkké, necháme je vychladnout, oloupeme je, nakrájíme na tenké plátky a dáme do větší mísy. Na plátky dále nakrájíme velké oloupané červené cibule a větší tvrdá rajčata. Ze stonků otrháme bazalkové lístky a nameleme pepř.

  • 2

    Cibulová kolečka necháme 30 minut máčet ve studené vodě, pak je scedíme a necháme okapat.

  • 3

    Do mísy s nakrájenými bramborami přidáme cibuli, rajčata, bazalku a oregano, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme. Dále přilijeme olivový olej s červeným vinným octem, znovu promícháme a necháme půl hodiny v chladnu rozležet.

  • 4

    Hotový salát rozdělíme na dezertní misky a servírujeme.

Komentáře k receptu