Salát z listového špenátu s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Olivy černé
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 300 ml Voda pitná
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 749 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 271.3 mg
  • Draslík 924 mg
  • Vláknina 9516.3 mg
  • Vitamín A 9516.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.3 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme dresink. Dohladka umixujeme zakysanou smetanu s jednou oloupanou velkou červenou nadrobno nakrájenou cibulí. Umixovanou směs necháme alespoň 2 hodiny v chladničce rozležet, potom přimícháme červený vinný ocet, sůl a čerstvě mletý pepř.

  • 2

    Mladé špenátové listy dobře opereme, osušíme a odřízneme stonky a střední žíly. Vejce uvaříme v kastrůlku s vodou natvrdo, prudce je zchladíme, oloupeme a strunovým kráječem je nakrájíme na šestiny. Jednu oloupanou velkou červenou cibuli nakrájíme na plátky, černé olivy podélně rozpůlíme a vypeckujeme.

  • 3

    Na servírovací talíře rozdělíme špenátové listy s cibuli, spolu je promícháme a navrch rozložíme dílky vajec s olivami.

  • 4

    Salát servírujeme přelitý vychlazeným dresinkem.

Komentáře k receptu