Salát z listového špenátu s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 20 g
- Sodík 749 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 271.3 mg
- Draslík 924 mg
- Vláknina 9516.3 mg
- Vitamín A 9516.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.3 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme dresink. Dohladka umixujeme zakysanou smetanu s jednou oloupanou velkou červenou nadrobno nakrájenou cibulí. Umixovanou směs necháme alespoň 2 hodiny v chladničce rozležet, potom přimícháme červený vinný ocet, sůl a čerstvě mletý pepř.
-
2
Mladé špenátové listy dobře opereme, osušíme a odřízneme stonky a střední žíly. Vejce uvaříme v kastrůlku s vodou natvrdo, prudce je zchladíme, oloupeme a strunovým kráječem je nakrájíme na šestiny. Jednu oloupanou velkou červenou cibuli nakrájíme na plátky, černé olivy podélně rozpůlíme a vypeckujeme.
-
3
Na servírovací talíře rozdělíme špenátové listy s cibuli, spolu je promícháme a navrch rozložíme dílky vajec s olivami.
-
4
Salát servírujeme přelitý vychlazeným dresinkem.