Sterilovaný hovězí biftek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 4 g
- Sodík 224 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 73.9 mg
- Draslík 584.4 mg
- Vláknina 88.3 mg
- Vitamín A 88.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí svíčkovou očistíme, odstraníme blány, důkladně omyjeme a pokrájíme na silnější plátky. Zlehka naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme.
-
2
V pánvi rozpálíme sádlo a zprudka na něm maso po obou stranách opečeme. Horké rozdělíme do čistých sklenic, zalijeme sádlem ze smažení a ihned zavíčkujeme.
-
3
Sklenice urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu.
-
4
Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.