Pečená makrela na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 52 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 99.3 mg
- Vláknina 1036.3 mg
- Vitamín A 1036.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na silnější plátky. Ryby očistíme, opláchneme a osušíme. Poté ryby osolíme a opepříme. Pekáč vymažeme olejem.
-
2
V rendlíku na oleji necháme zesklovatět plátky cibule, přilijeme citronovou šťávu, víno, osolíme a vmícháme hořčici. Vzniklou omáčku za stálého míchání na mírném plameni vaříme zhruba 10 minut.
-
3
Do pekáče vložíme ryby a v troubě předehřáté na 200°C pečeme. Po 10 minutách ryby obrátíme a dopečeme.
-
4
Makrely servírujeme s hořčičnou omáčkou.