Grilovaný lilek v česnekové marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 105 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 6 g
- Sodík 360 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 758.2 mg
- Vláknina 24422.5 mg
- Vitamín A 24422.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchnuté lilky rozpůlíme a dužinu překrájíme do mřížky do takové hloubky, abychom neprořízli slupku. Dužinu osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou.
-
2
Na marinádu smícháme olej s prolisovaným česnekem, hrubě posekaným tymiánem, pepřem a solí.
-
3
Z alobalu nastřiháme čtyři čtverce, do kterých budeme moci zabalit poloviny lilků. Čtverce potřeme česnekovým olejem. Prořezané plochy lilků potíráme česnekovým olejem, dokud se olej vsakuje. Lilky pevně zabalíme do potřeného alobalu a necháme při pokojové teplotě zhruba 4 hodiny marinovat.
-
4
Lilky grilujeme v alobalu zhruba 25 minut. Během grilování po 10 minutách lilky obrátíme, alobal rozbalíme a grilujeme dalších 15 minut.