Grilovaná vepřová panenka s ananasem
Suroviny
- 350 g Kompot ananasový
- 650 g Vepřová panenka
- 40 ml Olej olivový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 3 stroužek Česnek
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Omáčka sójová
- 5 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 16 g
- Sodík 489 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 79.6 mg
- Draslík 982.8 mg
- Vláknina 1948.2 mg
- Vitamín A 1948.2 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné maso nakrájíme na kostky, ananas slijeme (šťávu odložíme) a necháme okapat. V misce promícháme prolisovaný česnek se 100 ml odložené šťávy, přidáme sojovou omáčku, chilli a mletý zázvor. Jehly a rošt potřeme olejem. Citronovou omáčku připravíme smícháním citronové šťávy s drobně posekaným česnekem, hořčicí, olejem, solí a pepřem.
-
2
Kostky masa vložíme do česnekové směsi a pod fólií necháme v chladničce alespoň 3 hodiny marinovat. Poté napichujeme na jehly střídavě maso a ananas. Grilujeme na roštu zhruba 15 minut. Během grilování maso otáčíme a potíráme marinádou. Před podáváním špízy zakapeme citronovou omáčkou.