Grilovaná panenka se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 600 g Vepřová panenka
  • 300 g Bílá cibulka
  • 700 ml Voda pitná
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 562 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 85.5 mg
  • Draslík 782.8 mg
  • Vláknina 3141.8 mg
  • Vitamín A 3141.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou panenku nakrájíme na 4 plátky a lehce naklepeme. Žampiony očistíme a odkrojíme nožky. Oloupané cibulky vložíme do vroucí vody a 5 minut povaříme, scedíme a necháme okapat. Jehly a rošt potřeme olejem. V másle minutu povaříme bobkové listy.

  • 2

    Na jehly střídavě napichujeme cibulky a žampiony a potřeme zbylým olejem. Maso potřeme máslem a spolu se zeleninou za častého obracení grilujeme zhruba 10 minut. Před podáváním maso i zeleninu osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu