Grilované vepřové jazyky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 89 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 ml Olej rostlinný
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Vepřový jazyk
  • 1.5 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 750 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 586 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 252.5 mg
  • Draslík 610.2 mg
  • Vláknina 441.2 mg
  • Vitamín A 441.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté vepřové jazyky vaříme s novým kořením, bobkovým listem a solí zhruba hodinu. Ve vodě necháme jazyky vychladnout. V misce promícháme olej s hořčicí, solí a pepřem. Grilovací rošt potřeme olejem.

  • 2

    Vychladlé uvařené jazyky osušíme, stáhneme kůži a odkrájíme nevzhledné části. Poté jazyky nakrájíme na plátky, z obou stran potřeme hořčičnou směsí a grilujeme zhruba 7 minut po každé straně. Během grilování maso obracíme.

Komentáře k receptu