Sardinková vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 26 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 282.7 mg
- Draslík 78.3 mg
- Vláknina 84.4 mg
- Vitamín A 84.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šest umytých vajec vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, pak je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody. Poté je ihned oloupeme. Oloupaná vejce podélně přepůlíme a vyjmeme žloutky, které rozmělníme vidličkou. Do žloutků přidáme oloupané sardinky zbavené páteře, máslo, sůl pepř, hořčici a vše utřeme v míse dohladka.
-
2
Touto směsí naplníme důlky v bílcích, zbytek pěny na vejce ozdobně navršíme ozdobnou trubičkou. Necháme vychladit a podáváme.