Studená vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 28 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 272.9 mg
- Draslík 78.4 mg
- Vláknina 170 mg
- Vitamín A 170 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čtyři umytá vejce vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, pak je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody, poté je ihned oloupáme.
-
2
Uvařená vejce překrojíme po délce, vybereme z nich žloutky, které utřeme v misce s máslem a sardelovou pastou, dochutíme hořčicí, přidáme majonézu a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku. Touto směsí naplníme důlky v bílcích, zbytek pěny na vejce ozdobně navršíme ozdobnou trubičkou. Necháme vychladit.